Mandag d. 5/4-2004

06-12-2009: I dag var vi en lille flok på 5 kromier, der mødtes til gåtur i Geels skov . Det var en rigtig hyggelig tur, med et helt OK vejr. Hundene fik masser af dejlige løbeture med hinanden .
I dag mistede vi ikke en hund , men fik til gengæld en ekstra . En labradorhan fulgtes pludselig med os, vi vidste ikke hvor den kom fra ?? Den blev ved med at følge med .... over tlf. fik vi fat i ejeren, der blev meget glad, hunden havde været væk i 2 timer, så vi aftalte at mødes ved skibakken. Dejligt at få afleveret den... og hvor er jeg glad for mine egne hunde, der ikke trækker på den måde, en "balle" hjalp ikke ...sidder med 2 "skrællede" knoer .....
25-10-2009: I dag havde vi "fælles" gåtur i Geelskov. Vejrudsigten tegnede ikke så godt, men vi var heldige....selv om der var fugt i vejret, var 13 kromier ( + to søskene af ikke kromi race) + deres ejere mødt op . Vi gik i næsten 2 timer, afbrudt af en kaffepause. Lige nu tror jeg, der ligger en del trætte hunde og drømmer om at spæne igennem skoven i  flokke på 5-6 hunde. Desværre blev Fuzzy væk.... jeg tror han gik i panik da han ikke kunne finde sine ejere i trænglsen. Han var vist løbet tilbage mod bilerne, var en tur på Kongevejen..... men blev heldigvis fundet igen .
27-09-2009: I går var vi til, vel nok årets sidste, træf i Vissenbjerg på Fyn . 17 kromfohrländere + deres ejere var mødt op, og vi havde nogle hyggelige timer sammen. Til dette træf var der deltagere fra det meste af landet d.v.s. Jylland, Fyn og Sjælland. Det er rigtig hyggeligt at møde de andre kromi ejere, det er jo ikke så ofte vi  ( Sjællænderne ) løber ind i Jyderne. Efterhånden er der pæn tilslutning til disse træf, så det viser at langt de fleste kromi ejere har glæde af, og syntes om, at vi holder kontakt og hjælper hinanden .... dejligt .
Denne gang fik Laura ( gravhund)lov til at deltage i hele træffet, hun hyggede sig gevaldigt, tigge ved Jørgen, sørgede for at intet spiseligt blev efterladt og tog hun et par "stikprøver" bl. a. hos Jette .... har alle husket godbider?

To af Lucca's "havlpe" deltog..... Merle ( Appel)var med for første gang, og hvor var det dejligt at hilse på hende ( og familien) igen. Pantufle deltog også... han var i rigtigt "drillehumør"... hvem gider løbe efter mig ??


Der kommer nok lidt billeder .....så fandt jeg dem, et par stykker mere på "undersiden".
13-09-2009: En weekend der har stået i kromiens tegn . Lørdag var Pantufle på besøg.... han har et fantastisk humør, elsker at drille tøserne ... til sidst lykkedes det ham at få Lucca til at løbe efter sig, men han havde nok ikke regnet med hans mor var så hurtig . Der er dog lige det lille problem, negleklipning det er ikke nogen han bryder sig om , der er lidt at øve sig på. Samtidig havde vi besøg af  hvalpekøbere, der ønsker en hvalp fra næste kuld.... det ønske var ikke mindre efter at have mødt Pantufle . (der kommer et par nye billeder en af de nærmeste dage)

I dag, søndag, har jeg været en tur til Sofiero, Sverige.... Lycka var på sin første udstilling og det gik SUPER : Hun fik SL så det kan jo ikke være bedre, jeg er spændt på at høre fra Gull-Brith, hvordan det er gået i den store ring. Regner dog ikke med noget der, vi ( kromfohrländerne) har det jo svært der og udstilling er meget nyt for både Lycka og ejere. Kritikken kommer senere....

Bedömningen lät så här:

7 month old. Good size. Corr prop of head, full dentition. Good eyes. A bit flying in ears. Corr body! Good legs and movement, longer tail. Corr coat. Happy temperament.

B.Valp.

Valpklass   pris 1   Hp 1

Jeg fik hilst på et par af de Svenske kromfohrländer ejere, det var rigtig hyggeligt.

18-08-2009: Så er der billeder fra vores træf , taget at Berit ( Phortos),Jørgen ( Amon Charlie) og Preben ( Alma).
Se "undersiden".
16-08-2009: I dag have vi træf på Skansebakken. Det har været en super dag. Vi startede på DKK's hundeudstilling, hvor Marianne og Lilly udstillede deres "hvalpe" fra Marianne's ( Molly og Rufus) første kuld. Alma ( Lilly) fik CERT og Alfi ( Marianne) fik verry god.... god begyndelse. Jeg kørte hjem og startede kaffebrygningen. Da Marianne og CO ankom overtog Mariannes to piger det med kaffen, og vi andre fik organiseret bord og stole fra bl.a. naboen.
Vi var 18 kromier og MANGE ( ca.35) kromiejere der startede med en gåtur. Da vi kom tilbage til Bakken manglede vi en hund, Fixa ( Benthe Stig)..... Anders satte det lange ben foran og fandt Fixa, hun lå og ventede på at blive fundet ( lige på det sted delte sporet sig et øjeblik og hun var blevet forvirret)..... hun var ikke helt vild efter at følge med en "fremmed" mand, men det lykkedes Anders at "motivere " hende den rette vej, indtil de mødte Benthe og Anine... alt blev fryd og gammen.
I mellemtiden havde jeg hentet vores sandwich's, og vi havde nogle rigtig hyggelige timer med bl.a. Bente's og Vibeke's dejlige kager ( dem må de gerne bage en anden gang ).Bente og jeg havde også den klare aftale: Hun var kagebagedame og jeg var godtvejrdame..... vi overholdt begge vores aftale .
Selvfølgelig var der nogle af de unge knøse der skulle prøve kræfter , det blev nu kun til markeringer....lidt højlydt en gang i mellem... alt i alt en super dejlig dag med de skønneste hunde.
Lige nu tror jeg der ligger 18 trætte kromier rundt omkring, og sover godt efter en dejlig dag med familie og venner.
Billeder følger en af de nærmeste dage.
Jeg nåede ikke at få taget nogen, men regner med at modtage fra de andre i løbet af få dage.

28-07-2009

28-07-2009: I wekenden var jeg/vi en rundtur og hilse på et par af hvalpene, det var en dejlig oplevelse . Vi startede i det Sønderjyske hvor vi besøgte Fussel (Altea) fra Frankfurt. Hun er selvfølgelig vokset meget, hun kunne stadig kende mig ( hun havde jo også 3 uger ekstra herhjemme)..... hun har et SKØNT temperemant og jeg synes hun ser rigtig godt ud.... ligner meget Lucca, som hun så ud i den alder.
På hjemturen besøgte vi Merle( Appel) på fyn, hun har heldigvis også et dejligt temperament og er en smuk hund, jeg tror hun kommer til at ligne sin far. Desuden er hun udstyret med en "turbo motor", hun pisker rundt sammen med sin lille "storesøster"... de har det herligt sammen.
Da jeg kom hjem lå der en mail fra Anja og Luna. Luna har været til bedømmelse i weekenden og det må siges at være gået RIGTIG GODT.... se kritikkerne på Anja's hjemmeside:
www.kromfohrlanders.blogspot.com

Som det ser ud pt. er jeg MEGET tilfreds med Lucca's første kuld, ( jeg kender godt den der med: En hver so synes bedst om sine grise  )  jeg glæder mig til vi skal i gang med det næste.... så skal jeg også have en kromi mere .
Billeder under A-kuldet.

08-07-2009: Som I kan læse gik vores udstilling i Rønne over al forventning. Lucca opførte sig eksemplarisk...... turen derover foregik med tog, først til KBH og så videre med tog til Ystad og så færgen. Det var første gang Lucca blev "udsat" for offentlige transportmidler, og jeg fik lige en reminder: Hvorfor jeg ikke gider tage det offentlige.
Det var to dommere der var rigtig gode til at: gå til en kromfohrlænder,hvilket medførte at Lucca faktisk stod pænt på bordet . Den ene dommer havde tid til lidt snak og spurgte til Lucca's alder osv., han havde dømt mange kromier i Tyskland, og ville da lige fortælle at Lucca var den mest venlige kromfohrländer han havde
mødt: She is a bit shy, but absolutly the most frindly kromi I have ever meet. Og det bliver man jo ikke ked af at høre

06-07-2009:
I weekenden var jeg til udstilling med Lucca, det gik rigtig godt og hun er nu DKCH.... mere en af de nærmeste dage.

22-06-2009

22-06-2009: Så er det på tide at få skrevet lidt nyheder her i dagbogen.
Desværre har jeg måttet sige farvel til Sille ..... hun blev 13 år og 10 måneder.Dyrlægen kom hjem til os, så det foregik stille og roligt på hendes plads i sofaen. Selv om jeg har to dejlige hunde, efterlader hun et stort tomrum.


Sidste weekend havde Marianne og jeg arrangeret en fælles gåtur for kromier i Geelskov, der kom 9 kromier ( + Laura). De 9 kromier havde taget en masse af deres mennesker med, så vi havde nogle rigtig hyggelige timer sammen. Billedet oven over er fra gårturen.
Se flere billeder på : www.lerke-kromis.dk

Vi har haft besøg af Asterix m. familie www.123hjemmeside.dk/asterix , det var rigtig hyggeligt at møde dem, og vi havde en god kromi-snak, og Asterix fik hilst på alle tøserne .

Jeg har også fået en hilsen fra hvalpenes farfar..
http://www.gb-stable.com/8
 .... jeg kan næsten kun "forstå" billederne, men heldigvis findes der noget der hedder engelsk .
31-05-2009: I går var Luna til sin første udstilling, det gik rigtig godt.... se kritik og billeder på "hvalpe" siderne.   www.kromfohrlanders.blogspot.com
Nu kunne jeg ikke holde Lucca ud mere, al pelsen er trimmet af, hun er bestemt ikke køn , men "hvalperiet" havde jo gjort sit..... nu håber jeg bare hun kommer til at se nogenlunde ud inden vi tager til Bornholm på udstilling. Om ikke andet så er jeg sikker på at vi får nogle dejlige dage sammen med Boss og
Barbara.

27-05-2009: Nu satser jeg på at Lucca er "fit" i beg. af juli, slår to fluer osv. og tager til Bornholm i beg. af juli...... kombinerer besøg og udstilling. Nu kommer Lucca ud på sin første længere togtur, alle bilfærger var udsolgt.

19-05-2009:
Så er den nye pels ved at vokse ud på Lucca, lige nu ligner hun en med to lag pels, men det "mølædte" er ved at forsvinde. Hun er helt den "gamle" Lucca, slås med Laura når vi skal ud og gå tur , løber om kamp med Emil og de andre legekammerater. Jeg venter dog lige lidt med at tage nye billeder .

12-05-2009: Så er Altea også flyttet hjemmefra. I weekenden var jeg i Sønderjylland og aflevere hende til hendes nye familie. Allerede kl. 0630 mandag morgen fik jeg en hilsen fra Amelie, Altea havde klaret hjemturen, på 6-7 timer, rigtig flot..... hun havde spist da de kom hjem og så havde hun sovet sammen med Amelie til kl. 6 morgen.
Det var 3 skønne uger, jeg fik ekstra med Altea, men det gjorde afskeden meget svær..... jeg savner hende rigtig meget, her er helt stille nu.... ingen hvalp/hvalpe der drøner rund og laver ballade.
Jeg kan ikke mærke noget på Lucca, hun og Altea havde ellers nogle skønne lege. Lige nu ligner Lucca mest en kinesisk hårløs , men hun har beholdt sul på kroppen,
så det varer nok ikke så længe før hun igen får pels .


26-04-2009: Altea bor stadig hjemme  så vi er i fuld gang med at "opleve" den store verden sammen. I "Hunden", fra DKK,  har der netop været en artikel om hvor vigtigt det er at socialisere og miljø træne sin hvalp. Der står bl.a. andet om hundens "indlæringsvindue" der er åbent fra 3 til 14 uger, efter uge 14 lukkes det .... så det glæder virkelig om at "bruge" disse uger . Det kan stærkt anbefales at læse artiklen!!!!!!!!!! 
Altea er med ude på små ture hver dag, hun har mødt flere "fremmede"hunde og det er sjovt at se hvordan hun bliver mere og mere modig og positiv over for de nye oplevelser. I går var hun, alene, med mig i byen....det nytter ikke at hun tror hele
livet er med de tre andre.
Lucca er flink til at lege med Altea, det hele flyver om ørene på os når de går i gang, Laura er også tøet MEGET op og deltager ind i mellem i legen.
To af hvalpene har deres egen hjemmeside.... se links.


23-04-2009:
Så er de 6 af hvalpene flyttet hjemmefra, jeg har fået tilbagemelding fra dem alle, og det ser ud til at gå rigtig godt . Som forventet var jeg ikke så god til det , det har jeg aldrig været, jeg kommer bare til at holde så meget af dem, men de kan jo ikke blive hjemme alle sammen. En er flyttet til Djursland, en til Fyn, en til Sverige og tre bliver her i Nordsjælland. Sidste lille" trut" flytter først hjemmefra til Bededagsferien. Lille Altea der stadig er hjemme, er bare noget af det kæreste. Gravhundene har accepteret hende, det er lettere at overskue en end syv , så de syntes det er OK.Laura leger endda lidt med hende. 
I weekenden vil jeg starte en ny side, hvor hvalpene kan følges den første tid.


Tusind tak for ALLE de søde hilsner fra kromiejere, hvalpekøbere , venner og kolleger... det er bare helt fantastisk så mange der glæder sig på mine vejne... og der er helt sikkert nogle der også glæder sig på egne vejne   .


15-04-2009: Så er "eventyret" desværre ved at være slut for mig, men jeg håber da at der for alle hvalpekøberne starter et langt og eventyrligt liv med hundene. Lige nu løber de glade rundt .... slås, larmer og prøver at splitte så meget som muligt.... i morgen flytter den første hjemmefra, de skal ud og have nye udfordringer, men hold op hvor kommer jeg til at savne dem. Det er helt sikkert at jeg "laver" et kuld mere og så beholder jeg en.

Det bliver rigtig spændende at følge dem..... så jeg starter en ny side hvor i andre også kan følge med.


11-04-2009: I torsdags fyldte havlpene så 7 uger, og nu kan de stort set det HELE. Det er efterhånden sjællent der sker "uheld" herinde, er døren åben søger de i haven, og kommer drønende tilbage for atter at deltage i legen. Blomsterne i haven står alle meget højt, der er bygget en skulptur omkring/i  stuebirken...... de elsker nye udfordringer. I morges fandt jeg en bold med snor i.... dejligt at se hvor nysgerringe ALLE er, og straks deltager i legen med den nye bold. Det er også MEGET spændende at se hvem der tør drille de gamle mest.... de ved godt de skal være på vagt, men det er svært at lade være. I dag har de for føste gang fået gullerødder, det kunne de godt li' at ligge og tygge i. Verden bliver undersøgt ALLE steder. incl. hylder. Kommer der en pludselig høj lyd ude i haven ligner de en fiskestime der farer ind i stuen, for 2sec. senere at snige sig ud for at se hvad der forkrækkede. Jeg gælder mig ikke tilweekenden.

05-05-2009: Hele flokken har været til dyrlægen for at blive chippet, vacineret og få lavet sundheds attest.
Alle var super.. så det er dejligt.
Ellers benyttes haven så snart vejret tillader, det er et stort HIT.... de er ret flinke til at gøre dit og dat ude, så jeg tror hurtigt de bliver renlige.

01-04-2009: Der er fuld fart på .... vågner tidligt, elsker at lege i haven når vejret er til det.... jeg bliver helt forpustet, og ja , jeg nyder dem også når de sover. TLF. svaren har været "taget fra", TV'et er "gået" ud flere gange, ledningerne bliver grundigt inspiceret, de er meget kreative.
Desværre måtte jeg sige en hvalpekøber fra ............. så sidder der en hundevenlig familie med et stort ønske om en kromitæve (hvalp), ja så er der en til salg, til de rette.

30-03-2009: Udviklingen sker dag for dag, de blive mere og mere "kreative" ..... farer rund over det hele, hyler når de vil ud og hyler når de vil ind. I dag har jeg sat mere højde på kravlegården, de sidste nætter har været lidt for festlige, det ser dog ud til at "sommetid" har en positiv effekt . Sille og Laura vil nu helst "ligge højt" når de er ude....Sille bliver lidt sur på dem og fortæller lige hvad hun mener, Laura ligge og brummer... det er der enkelte der syntes er ret festligt, og bliver ved og ved, nå, men de skal jo lære det. De har været i haven flere gange, ud over at lave ballade og undersøge ALT, er de også begyndt at besørge ude, jeg skal bare være hurtig. Hvor mange ledninger der skal være indendørs er vi uenige om, men jeg håber at gå afmed sejren.


24-03-2009:Jamen de er jo bare fantastiske .... larmer, leger, spiser, sover. Dagen starter TIDLIGT med skrig og skrål, det gælder bare om at få serveret noget mad og så er det ud i stuen og lege, når der er gået ca.½ timer begynder de at hyle igen... de vil gerne ind i deres "kasse" og sove igen. De er meget interesseret i legetøjet og så er det dejligt at løbe STÆRKT. Sille er faktist flinkere til at deltage end Lucca, så snart hvalpene kommer ud i stuen er Sille med, de kravler rundt på hende, bider i ørene, hun vasker dem og NYDER at være reseve. Lucca bliver hurtigt træt og går ind i seng. Laura deltager mest når her er "tilskuer" , når vi er alene, ligger hun sig i kassen i køkkenet og lærer de små hvad sådan en dyb brommelyd  betyder....= jeg gider ikke nu!!!
17-03-2009:Det går bare så godt, de er rigtig gode til at spise... når de er vågne er de vågne, og så pludselig ligger alle og sover. Sille vil meget gerne være babysitter mens jeg gør rent i kassen, Lucca ser lidt skævt til det, men det er vist OK.

14-03-2009:Hold op hvor er der sket meget de sidste dage.... nu er hvalpene så store at de kan komme ud af deres kasse. Tirsdag lød det som en KATASTROFE da jeg kom hjem efter at have været væk i 1½ time, Lucca for rundt, var forpustet og hylede ...KOM-KOM...og tænkt der lå en hvalp på tæppet UDEN for kassen, den sov godt . Nu er hele flokken rykket ind i stuen, første nat var ingen succes, så det endte med at jeg bar dem alle ind i soveværelset igen, men i nat er det gået nogenlunde... det er nok mest Lucca der har et problem.
De er nu i gang med den første 3 dages ormekur, det går fint, men det der med neglene er lidt kompliceret... når så de hyler ( de bryder sig bestemt ikke om at blive fastholdt) kommer først Lucca og skal trøste, når det ikke hjælper kommer Laura også og blander sig, de slikker og trøster så jeg ikke kan se en dyt .
I går gik jeg så småt i gang med lidt foder, det går nok som der skal  .... der bliver trampet rundt i, gledet i, stået på hoved , og hvad de ellers kan finde på, i maden.
Senere kommer der billeder af dem alle, men kameraet løb lige tør og batteri.
Hvalpene er altså ikke så snavsede som det ser ud , de er rødligfarvet/fedtet i hoved og på forpoterne fra mælken ( Lucca er også rødlig på maven).


10-03-2009: Det går bare alt for stærkt... i slutningen af sidste uge fik alle øjne og nu er de begyndt at høre . Det giver et helt andet liv - larm i kassen .De reageren helt tydeligt når jeg snakker til dem, hvis de da ikke lige ligger i dyb søvn. Lucca hygger sig stadig gevaldigt med at "bo" i soveværelset, men i weekenden er det slut... nu skal de videre= ind i stuen. I nat tror jeg kun hun var nede og give mælk en gang, jeg vågnede i hvert fald kun den ene gang.
Nogen skal jo holde dyrlægen i gang, så i går var jeg ude og hente 2 slags ormekur, de 2 gange flydende. ( Jeg husker hvor "festligt" det var da Silles hvalpe fik... det er en god ting at tage forklæde på). Hvalpefoderet skulle suppleres ( bruger 2 slags så Lucca ikke bliver træt af
det),  Silles gigtmedicin og flexvital skulle der også fyldes op med, og fik jeg bestilt tid til når hvalpene skal chippes.
I weekenden holdes  flyttedag = ind i stuen, og så mangler bagbenene stadig at få klippet klør.


05-03-2009:Det går godt nok stærkt... alle er ved at have rundet 500g . I dag har de fået klippet negle på forbenene, Lucca's maveskind er hårdt belastet. De er begyndt at åbne øjnene , spændende at følge de næste dage. Det var meningen at de skulle i stuen i dag, men jeg tror ikke Lucca er klar, hun befinder sig "konge" i soveværelset ..... når hun er lidt træt af "sugekopperne"hopper hun op i min seng og holder øje der fra. Så er der også kun en dør at holde øje med. Laura er bare enormt god til at snige sig forbi og op i sengen...ned under dynen, så er hun usynlig.

02-03-2009: Nu har de alle fået navne, det var ikke helt let , navnene kan ses på de sidste "enkelt" billeder. De har alle mere end fordoblet deres fødselsvægt, så det ligner små sælhunde med sjove ører. Lucca forlader dem kun korte øjeblikke ad gangen, men hun er den første på pletten når vi skal ud og gå tur, det må også være dejligt at slippe for de små "sugekopper" ind i mellem. Brættet mellem stue og soveværelse er fjernet, Sille og Laura er bare så søde og hensynsfulde, de går langs vægen og kigger væk når de skal forbi, men jeg kan godt se at de er meget nysgerrige .

26-02-2009: Så er den første uge gået, det er ikke til at fatte. I weekenden skal jeg have givet hvalpene navne....de kan ikke blive ved med at hedde 1-2-3.... I dag er de igen blevet fotograferet en og en, de er ikke meget for at ligge alene, så det er ikke helt let, læg lige mærke til ørene. I morges sov Lucca i 1½ time i min seng, det første kvarter var hun meget urolig og skulle hele tiden kigge med til dem, men så slappede hun af, nød at ligge uden 7 hvalpe "vedhæftet".

25-02-2009: Alt går som det skal, hvalpene trives.... og Lucca er begyndt at være Lucca, og ikke kun mor.I morges kom hun op i sengen og skulle kæle et øjeblik. Da jeg skulle ud med Sille og Laura stillede Lucca også op ( det gjorde hun også i går, men der jeg sagde hun skulle gå ind til hvalpene). I dag fik hun lov til at gå med, selv om jeg synes det er lidt tidligt . Det resulterede så i en "undervognsvask" da vi kom hjem, inden hun kunne komme ind til hvalpene. Der er stadig en del "underholdning"  først på natten, måske er der nogen der tror jeg bare leger med lyset?.

23-02-2009:
Alt går som det skal...spise -sove-spise-sove-spise-sove.

22-02-2009:Nu går det bare derudad, de begynder at tage på i vægt så jeg er tilfreds. Næserne er begyndt at blive sorte.
Det er lidt "anstregende" at have dem i soveværelset, men også godt at være tæt på. I nat har jeg "leget rigtig meget med lyset"... så skulle Lucca have vand, to gange skulle hun ud i haven, så var der en hvalp der lå bag ryggen på Lucca, så skriger man bare. Da kl. var 7 skulle Lucca ud på marken og "lette" sig.... det er bare så godt når man ikke sover tiden væk .


21-02-2009:Nu må jeg vist hellere passe på ikke at komme bagefter . I går var vi til dyrlægen for at blive chekket, både Lucca og hvalpene blev set efter og alt var fint-fint.det blev kaldt en A1 fødsel. Alle ligger godt og varmt i soveværelset ( så betyder det mindre at jeg sover dårligt i varme...man kan vel vænne sig til det ). Sille og Laura bliver pænt i stuen, men ville gerne ind og kigge lidt mere... hvis de fik lov .

16-02-2009:Så er der kun få dage tilbage, Lucca bliver bare stille og roligt tykkere og tykkere..... hun ligner næsten en oppustet badebold... hårdt oppustet.... utroligt hvad det stakkels maveskind kan holde til. Hun er med på alle turene, men tager det stille og roligt. Der er ikke plads til så meget mad pr. gang, så maden bliver delt mere op. Næste gang jeg skriver, håber jeg det er med godt nyt om fødslen. Alt er parat, nu vil jeg lige skrive til dyrlægen om, efter aftale, minde ham om at det er lige før .

12-02-2009: Så er der 10 dage tilbage ...........
sådan ca. Lucca har taget 1,7kg på. maven er spændt som et trommeskind og de små maser rundt derinde. Det er bare så "hyggeligt" at sidde og holde på maven, nu er det nogle store, og mange, bobler , og det nu meget tydeligt at se de bokser rundt. Jeg kan slet ikke lade være med at smile når vi sidder og hygger i sofaen. Det er da også spændende hvor Lucca har tænkt sig at føde, hun opholder sig mest i min seng og i sofaen. Hun har stadig meget lyst til gåturene.... og hun har stadig energi til at "angribe" Laura når de skal have halsbånd på, men intensiteten af angrebene er aftaget noget.


08-02-2009:
Alt går efter "planen". Her i weekenden har jeg mærket hvalpene , det er ret sjovt at sidde med en hånd på Lucca's mave og mærke "boblerne" derinde. Hun vil meget gerne med ud og gå, men gider ikke løbe med de andre ... og det forstår vennerne ikke ..... de snuser meget interesserede til hende, hun "lugter" lidt spændende. Hjemme spiser hun godt og hviler meget.
01-02-2009: Porthos som var på besøg i dag. Han var meget galant over for tøserne, ville dog gerne have været tættere på..... men det ville de ikke tillade .
01/02/2009: Lucca's mave vokser støt og lidt hurtigt , og så har hun taget 1,1kg på i vægt. Hun er nu begyndt at "passe" lidt på sig selv i forhold til de andre hunde, de store hanhunde som hun plejer at lege med, bliver sat på plads og så vil hun godt op på armen..... det er rigtig godt at sidde deroppe og sige de skal gå væk . Vi har i dag haft besøg af Porthos, han var rigtig sød til at holde sig på afstand af hende, men han ville gerne have haft at Laura havde været lidt mere social, men hun "smilte" bare til ham.


26/01/2009: Nu kører det bare derudad... Lucca's mave vokser , ovenfra begynder hun at ligne en tønde og når hun ligger ned har hun en sød topmave ( venter lige en uge med at fotografere den, for det er lidt svært at se på billeder) hun prøver en gang imellem at være lidt  på de andre, men de formår at ignorere hende helt og aldeles. Lucca har været igennem en ca.10 dages "fastekur", efter bøgerne er det normalt at de går fra foderet ( mest i uge 3 og uge 5). Jeg håndfodrede hende med alt godt.... sluttede af med pasta med kødsovs, men det er altså noget griseri at håndfodre med. Nu spiser hun helt normalt ( der skal helst være nogle lækkerier i skålen)... heldigvis.

15/01/2009:
Så har vi været til dyrlægen... der er ingen tvivl, Lucca er drægtig: Dyrlægen sagde i løbet af ingen tid... der er fuldt hus, jeg kan mærke 3 og da de ( hvalpene) starter med at fylde ud i hornene, er der helt sikkert flere..... dejlig dag .
For dem som ikke ved det: En hundelivmoder har en "livmoderkrop" og to horn, hornene ligger op under ribbenene, og det er i de to horn at hvalpene "starter" og så ligger de dernedad.1/1/2009:Om Lucca er drægtig eller ej.... det er ikke til at vide, men hvis ikke hun bliver tyk af hvalpe, så skal hun nok blive det af foder. Normalt springer hun et måltid over, levner ( og det følger Sille meget med i ) og så ryger der et par måltider ned osv.. De sidste 5-6 dage er alt foder blevet spist.... måske er det tilfældigt ??

12/1/2009:Nu har Lucca læst i hvalpebogen... der står:
Spisevægring kan hos nogle tæver ses i 3. uge ..... hun har ikke lige styr på at vi nu er startet på uge 4 . Nu er jeg i gang med at koge kyllingebryster til hende. På torsdag har vi tid hos dyrlægen kl.1630, jeg håber han kan mærke noget.... ellers får hun ikke mere kylling .