22-12-2008: Så er vi h
jemme efter en lille tur til Stockholm..... det var ikke så slemt at køre turen som jeg havde forventet , og jeg blev kun uvenner med HR. GPS en gang... han kan da ikke sige hold til venstre - hold til venste - hold til venstre... og pludselig sige DREJ TIL HØJRE... det er altså ikke smart, godt der ikke var så meget trafik .

Nå, men jeg håber på at jeg har haft flere hunde med hjem end jeg havde med derover , så nu er det bare at vente. Da jeg er modstander af " røntgen forurening" vil jeg nøjes med at lade dyrlægen mærke på hende om tre uger og ellers bare vente. Min erfaring stemmer fint overens med "fagfolks udtalelser" og skriverier .... det er først når der er gået 5-6 uger at der er noget at se, men måske dyrlægen kan komme med en "udtalelse" efter 3 uger?

Lucca opførte sig eksemplarisk på hele turen..... gik lige ud og "nettede" sig, når vi holdt pause, drak lidt vand og ind i bilen igen.På hotelværelset var hun alene flere gange .... uden problemer,hun lå bare og hyggede sig i min seng .

Lidt flere billeder under: Brasse og Lucca. Det var ikke helt let at få billeder med dem begge, de havde andet at tænke på .
14-12-2008: Så sker her noget...Lucca startede løbetid i onsdags og jeg håber hun når at blive parret inden juleaften.

Sille, min gamle gravhund har ikke haft det så godt.... i tirsdags tog jeg, meget bange for resultatet, til dyrlægen med hende. Hun fik taget blodprøver, blev røntgenfotograferet og undensøgt grundigt. Det viser sig at hun har slidgigt i ryggen ( meget alm. for ældre gravhunde). Heldigvis er det muligt at hjælpe hende meget, hun er nu medicineret så hun har det SUPER.... hun er frisk som en på 8, er fræk som hun plejer. Hun skal følges med blodprøver en gang i mellem..... så længe hun har det så godt som nu, er hver dag en glæde.

Nisserne er kommet til huset i flere afskygningen..... jeg tror den ene hedder Lucca, og det er den "nisse" der står for at bide næserne af de andre, men jeg kan jo ikke være sikker .... det sker kun når jeg ikke er hjemme .
26-11-2008: Lige pt. sker her ikke så meget, men vi har da haft fornøjelse af Bella ( niecens hund) i 10 dage. Det gik rigtig godt selv om Lucca har svært ved at "tilgive" Bella at hun for lang tid siden var lidt strid  over for hende, men jo længere tid de er sammen jo bedre. I wekenden kom min niece tilbage og blev et par dage.... vi gik en rigtig dejlig tur ved Tisvildeleje strand, det var noget alle hundene kunne bruge.... det var ikke let at få et billede med dem alle  på en gang.
Og så venter jeg bare på at Lucca kommer i løbetid ..
12-11-2008: Så er Lucca blevet øjenlyst,.... der var ingen kommentarer, alt var OK . Jeg blev en hel del klogere på øjenlysning/øjensygdomme, min egen dyrlæge, der ikke øjenlyser, havde "sendt" mig til Tåstrup. Selv om det var en pæn køretur, var den det værd.... for mig er dyrlæger at spørgsmål om tillid, og der er jeg heldigt stillet, den samme dyrlæge i ca. 15 år og jeg har aldrig været usikker/ i tvivl om den faglige kompetence.

Og så er jeg da meget glad for de mail's jeg har fået fra flere der glæder sig over den positive "tone" på min hjemmeside. Tak for det.
09112008: Har sidst på eftermiddagen er der lidt søndags hygge.... godt der også er stole.... for sofaen er "optaget" .... se fotoalbum .
Det kan ikke siges ofte nok: Udtal dig kun om det du ved, du ved, og ikke det du tror du ved.
02-11-2008: I går fik jeg en rigtig dejlig mail: Marianne's Molly er blevet mor til 6 flotte kromi hvalpe . Alt gik godt, selv om tredje hvalp lod vente på sig lige længe nok. Lucca's bror Rufus er den stolte far .
De har alle fundet nye hjem , til når de engang skal flytte hjemmefra .


23-10-2008:
Så fik Lucca taget sin antistfscreentest ( rabies) i går, det der med dyrlæge vil hun helst have forgår lidt på afstand, og helst på min arm, men sådan er verden ikke altid skruet sammen.... utroligt som hun kan sno sig som en orm . Jeg glemte at spørge om svartid, men mon ikke der går  en ugestid ??

Og så går den STORE musse jagt ude på marken.... i dag lykkedes det for Nuggi at "servere" en varm mus..... selv en kromfohrlænders skjulte jagtinstinkt bliver vakt når der er sådanne muligheder , næserne bliver brugt flittigt.
20-10-2008: Hvor er sådan en lille kromfohrlænder bare sød , i dag drønede hun rundt ude på marken med en død mus i munden ADR... og så siger de der ikke er jagt i dem ?? Græsset er lige blevet slået, det sker en gang om året, og det medfører en del døde mus, frøer og andre spændene "ting".... så det næste stykke tid gælder det om at være på vagt.... for hun afleverer ikke frivilligt.
19-10-2008: Så har vi haft en rigtig god og hunde venlig weekend. Fredag var alle tre hunde over hos naboen og blive passet, skønt med sådan nogle naboer. I går tog vi til Tisvilde og gik i 1½ time... vejret var ikke så godt, men hundene nød de nye omgivelser . Sille er imponerende.... fyldte 13 år i sommer, godt nok går hun bagefter det meste af tiden, men hun følger fint med og er ikke specielt træt når vi kommer hjem.
29-09-2008: Så har jeg da lige glemt at fortælle : Lucca har været "moviestar". I sidste uge var hun med til optagelserne til en DVD: Hvad gør jeg hvis min hund .... En dvd Dyrefondet er ved at optage, nu må vi se om der kommer en Kromfohrländer med i den endelige udgave . Hun er med i en enkelt optagelse, som statist.
20-09-2008: Det var da noget af en oplevelse at være på udstilling i dag.
Som tidligere nævnt var Chester også med og fik præmieringen: good ( anden præmie). Selv om Anne Marie har gjort et stort arbejde, mangler Chester stadig noget ringtræning ( han er vel nærmest FOR glad ) Nå, men Chester var jo i ringen som den første og da han skulle vise tænder undrede det mig at Anne Marie selv skulle vise tænderne, (vi har jo øvet at det er dommeren der gør det og det er gået rigtig godt) dommeren var meget hurtig færdig med ham på bordet, rørte næsten ikke ved ham. Så kom jeg ind .... og dommeren bad også mig om at vise tænderne, jeg så lidt undrene ud og sagde at Lucca på ingen måder var aggressiv, men hun fortalte at hun var blevet bidt af kromfohrlændere og ikke skulle risikere noget.... og Lucca var,knald hamrende hurtigt,  færdigt på bordet .
Jeg vil kalde det en pudsig dommer .

Lidt senere mødte jeg en svensk dame der gik med en kromfohrlænder, en køn tæve,vi talte sammen og jeg spurgte hvorfor hun ikke havde udstillet sin kromfohrlænder nu den var med? Hun brød sig ikke om den dommer og ville ikke udstille ved hende mere, hun havde prøvet det !! og sagde bl.a. at den dommer ville have hundene trimmet helt kort, så det undrede hende at jeg kunne få en "very good".... Jeg har set på den svenske dames hjemmeside: Hun er en meget erfaren udstiller ..... Kromfohrlænderen var med som "selskab" for den ( jeg så ikke om der var flere) Perro de Agua Espanol's der var udstillet.

Så alt i alt skal jeg nok være super glad for en "very good".... dommeren er bange/utryk ved kromfohlændere og hun bryder sig ikke om "langhårede" kromfohrlændere.

Der var flere der viste interesse for vores race, de syntes rigtig godt om deres frække udseende og deres venlige væsen, så jeg tror vi fik repræsenteret racen godt og positivt.

DAGBOG

15-09-2008: Så har hundene, især Lucca, haft nogle dejlige dage med hundebesøg. Fredag aften var Ganda hos os.... og det kan nok være at han og Lucca fik leget, Lucca kunne slet ikke lade ham være i fred.

I dag var Boss så på besøg i nogle timer... han var desværre ikke i humør til leg i dag, så det var godt at vi på vores morgentur mødte flere af vennerne... og især Ronja var med på løbeture, Lucca var så våd, at det var svært at se hun er en kromfohrlænder.


Flere billeder i fotoalbum

09-09-2008: I dag fik vi så tilføjet et billede af Lucca og Ganda...Lucca elsker at løbe med Ganda og det var lige hvad de gjorde i vores lille have ... så nu er græsplænen blevet "luftet" og elefantgræssen er blevet "studset".Som tidligere nævnt holder en kromfohrländer af at løbe.... og den er meget hurtig, Lucca følger pænt med Ganda.... og hun har nogle MEGET skarpe sving .

Kødben i haven .... ren hygge

06-09-2008: I går var jo en skøn sensommer eftermidag så efter 1½ times gåtur fik hundene hver et stort kødben ud i haven, hvor de hyggede sig i flere timer....... faktisk kom de først ind da jeg samlede resterne af benene sammen.

04-09-2008: Så er der allerede gået 14 dage...14 travle dage for os alle. Vi har været til ringtræning to gange, Lucca er meget flink til træning,meget opmærksom og lidt tilbageholdende... holder sig tæt til mig...når så vi kommer hjem får den på alle tangenter, ud over marken for at se om der skulle være en legekammerat, der også er ude på dagens sidste luftetur. 

Det bliver spændende når Chester skal med på udstilling, jeg må sige at han er ved at være rigtig god til træning, men Anne Mette har også brugt tid på træning derjemme.

Her har været en del gæster, også overnattende, og det nytter ikke at være "sart" her i huset, for hundene syntes det er herligt at komme og sige godmorgen ( i sengen) og blive kløet på maven... gerne i sengen. Der har kromfohrlænderen vist sin store samarbejdsvilje .

Hundene har været med i byen flere gange, de elsker at komme med ud.... og når vi går ud af døren er de altid helt over om vi skal til bilen eller ud på marken... det er utroligt som de kan "læse en".

I forgårs kørte vi i skoven, de nyder når jeg en gang eller to, om ugen, henlægger turene til andre stedeend de vante.21-08-2008: I går var vi så til ringtræning igen, Chester kom også .... han var faktisk ret god når man tænker på at det var første gang. Lucca vil aldrig blive super god til det med udstillinger, hun vil hellere fare rundt ude på de åbne arealer og lege med de andre, men det kan jo aldrig skade at træne.


16-08-2008: Så er vi hjemme efter en dejlig tur i sommerhus med Eva og Genius. "Selvfølgelig" kom Laura i løbetid fredag hvor vi kom til sommerhuset, men Genius opførte sig eksemplarisk så ugen gik perfekt. Der er indsat billeder af hundene ved vand, strand og på diget: Sommerhus2008. Og så er der lige nogle fra soveværelset, der viser hvorfor det bl.a. er dejligt at være hund i sommerhuset.


6-8-2008: I dag fik jeg en side fra Ude og Hjemme, Lucca har været "fotomodel" hos : Dine Kæledyr. Søren dyrlæge har brugt et af de billeder han tog af Lucca i efteråret... ikke et dårligt billed .... han skulle lige have nogle billeder til "arkivet" af en kromfohrländer.

4-8-2008: Takket være Sandra og Peter er jeg kommet i gang med hjemmesiden, og jeg er ved at finde ud af hvordan det fungere. I de næste dage vil jeg tage flere billeder med Lucca's (Sille og Laura's) venner. I dag regner det, så vi venter på lidt bedre vejr.