De tre skønne drenge fra Lucca's B-kuld drager hjemmefra.

05-08-2010: Så er eventyret slut og et nyt skal begynde.
I disse dage får tre SKØNNE kromier nye hjem, Kuki bliver hjemme.( = det nye eventyr ).
Det har været så skønt et kuld, at det var et lille kuld, har bare gjort fornøjelsen ekstra stor, de har fået mange "friheder" fordi de ikke var mere end 4. De timer de har tilbragt i min nyindkøbte hundegår, er meget meget få. De har tilbragt de fleste timer under min seng, i haven og resten af huset. Nu bliver de sendt ud i den store verden, hvor jeg håber de klarer sig rigtig godt..... jeg håber at se og høre rigtig meget til dem. 
02-08-2010: Så er der få dage til de tre "drenge" flytter . Der er ellers fuld gang i dem alle....al' gang foregår i løb, hver gang jeg bevæger mig rundt, er det med 4 humørbomber i hælene .
Lucca bruger meget tid på "opdragende" leg, en gang i mellem kan det godt se voldsomt ud,men jeg regner med hun ved hvad hun gør .
Lørdag blev Kuki "væk" , heldigvis begyndte hun at pibe.... hun var kommet til at gå ind i skabet, og så havde jeg lukket det .... godt hun sagde noget.
Lucca ser yndig ud med en undertrøje på , vi er ved at lukke "mejeriet" . Sidste gang måtte vi til dyrlægen, det skal ikke ske denne gang  !!

uge 7

27-07-2010: Så er det snart sidste uge med hvalpene, sidste familie har i dag været og besøge deres hvalp, og jeg har en rigtig god fornemmelse.... de rigtige har fået den rigtige hvalp.... men det bliver hamrende svært at sige farvel til dem ( til dem der kender mig: Jeg vil ikke være bedre end sidste gang  ).
Vi har fest og farver når hvalpene er vågne, de er meget hjælpsomme.... mit kamera er ikke hurtigt nok, derfor flest "sove" billeder, men der er de altså også dejlige .
I morgen har jeg "indskrevet" flere børn, det skal jo med, så der ikke er så mange overraskelser når de kommer ud i det virkelige liv .
Torsdag skal de til dyrlægen og have sundhedsattest, vaccineres og chippes, og så starter sidste ormekur .


22-07-2010:
Så er de første 6 uger gået .... alt for hurtigt.... hvalpene finder på nye sjove ting hver dag, og vi har rigtig mange besøg, de bliver nusset og pusset af alt og alle .  Mandag fik de hver et pivedyr af vores gæster.... tirsdag norgen vågnede jeg til lyden af pivedyr under min seng .
I dag bliver Dina ( en Sheltie ) passet her, hun fik vist lidt at et
chok da hun kom ind og så alle terroristerne. Alle hvalpe for efter hende, så jeg måtte lige vise hende ( nødudgangen) at hun godt måtte ligge sig op i sengen.
Nr. 2 ormekur er overstået .

uge 6

18-07-2010: Nu er de bare alle vejne, men når de sover i løbet af dagen, foregår det gerne under min seng.... der er lidt huleagtigt og nok også lidt køligere.... hvor er det godtjeg fik købt en hvalpegård , synd den ikke kan være under sengen. Om aftenen bliver de sat i hundegården og der er højlydte og lange protester , der er de så 4-5 timer..... når de vågner bliver de sat i haven, får lidt servering i mælkebaren..... jeg går i seng igen, mens de leger videre under sengen ( utroligt hvad man kan vænne sig til).
Det går ret godt med "pottetræningen", hvis jeg kalder på dem fra haven af skynder de sig derud og sætter sig med det samme, den der "dårligst" til det er desværre min egen Kuki..... hun skynder sig at tisse på tæppet og så hurtigt ud i haven , det skal der gøres noget ved....
Laura er et oplagt "moppeoffer".  Hun har dog fundet ud af, at så snart hvalpene vågner så forsvinder hun ud i entreen eller kassen i køkkenet, så må jeg sætte en stof for ved døren så hun kan få lidt fred. Det er ellers rigtig sjovt at komme med fuld fart og hoppe op lige over i hende, når hun så begynder at knurre er de straks omme på ryggen.... men fra den stilling kan de da sagtens nå at bide hende i ørene .
14-07-2010:
Ja, de bliver jo bare sjovere og sjovere . Det køler at ligge op imod radiatoren, men det er dumt at "møve" sig ind mellem radiator og væg .... PU-HA jeg blev svedt, det var ikke let at få hende ud, nu er der sat et bræt for .
Soveværelset er blevet det nye lege/sove rum, jeg skal se godt efter at der ikke sker "andre ting" under sengen .
Kuki er fast besluttet på blive gode venner med Laura, Laura har det med varme og er ikke helt så begejstret for de "hovedsprig" som Kuki foretager oven i hende , men det skal nok komme .

Hvalpe 5 uger

11-07-2010: Så er 5. uge med hvalpene startet .... det er ren underholdning. Lige pt. trykker varmen om dagen og aftenen, MEN OM NATTEN og UD PÅ MORGENEN så er det til at holde ud og lege, godt jeg ikke skal på arbejdet ..... så kan jeg næsten nyde vores natteroderi . De er bare så sjove, her til morgen kom en af dem ind på den anden side af sengen.... så stod han og hylde og skreg, jeg troede der var sket noget.

Hvalpe 4 uger

07-07-2010:  I morgen er det  allerede 4 uger siden hvalpene blev født . Nu tumler de rundt over det hele, kun om natten er de i hundegården ( det var da vist lidt spild af penge at købe en ny ). De er ret gode til at spise, men mælkebaren er stadig et HIT . De første nætter i stuen var noget urolige, Lucca ville gerne have beholdt ordningen med at hvalpene sov i soveværelset, så kunne hun lige hoppe ned fra min seng og give mad, og så tilbage i sengen.
Hvalpene har allerede fået klippet negle 2 gange, de vokser hurtigt og er ret krogede, det går lidt hårdt ud over Lucca hvis de ikke bliver holdt nede.
Haven liver taget mere og mere i brug, spændende hvordan blomsterne har det om 4 uger .... de første er blevet hævet, men jeg er ikke sikker på at det er
nok.

Hvalpe 3 uger

Jeg har jo glemt at skrive hvalpenes navne: Fynbo's Buller, Bertil, Balto og Beautiful Kuki.
De nye ejere har selv bestemt navnene, bare det var med B.

03-07-2010: Nu tilbringer hvalpene meget tid i den "nye gård" i stuen, men ind i mellem kommer de tilbage til det sikre. I går aftes og i morgens var de en lille tur i haven , alt nyt er lidt farligt , men også spændende .... de vænner sig hurtigt til nye omgivelser.
Vi er i gang med 3 dages ormekur, det er sådan noget lyserødt noget, der giver et flot "mønster" på omgivelserne .
Jeg har prøvet at servere ldit hvalpefoder i en skål, det er endnu ikke det store hit, men det skal nok komme.... det er godt at gå og stå i .30-06-2010:
Nu er de rigtig gang i hvalpegården. Det at de nu kan høre, giver meget mere liv i kassen.
De øver sig i at gø .... men skal de nu øve lidt mere på, før det bliver rigtig godt. Til gengæld er der mange andre lyde som de er enormt goe' til.
Bevægelserne bliver bedre og bedre, deres gang er ved at være ret sikker, udviklinger går næsten for hurtigt.

Hvalpe 14. dag.

23-06-2010: I morgen fylder hvalpene 2 uger. De er begyndt at åbne øjnene , bliver mere og mere aktive i kassen, det er utroligt så hurtigt de kommer rundt.... de bliver bedre og bedre til at stå på benen. Mælkebaren byder på gode sager, alle øger deres vægt med kanonfart .

hvalpe 8.dag

18-06-2010: I går rundede hvalpene en uge, og i går havde de alle fordoblet deres fødselsvægt, at de denne gang er færre i "mælkebaren" ses tydeligt .
Nu har alle næser fået den farve næser skal have, så ligner de allerede meget mere rigtige hunde .
Lucca er lidt stresset, hun vil gerne være ved hvalpene, men hun vil også rigtig gerne følge med i hvad der ellers sker.... og det store problem er : Skal jeg sove hos hvalpene eller i sengen ?? Det resulterer i en del uro når vi skal sove ,op og ned- op og ned ,  men hvalpene vinder stadig .

hvalpe 5.dag

15-06-2010: Hvalpene vokser og vokser, jeg tror  de næsten vil have fordobblet deres vægt når de er en uge. Lucca er igen med på alle ture, og  hun er begyndt at forlade hvalpene og komme ind i stuen.... få min. ad gangen.... men når Laura nærner sig døren til soveværelset , tager det hende få sek. at være hos hvalpene. 
Lucca haft en "lidt hurtig mave", især om natten, men nu har den stået på lidt skånekost et par dage, og jeg håber vi skal sove i nat .

hvalpe 2. dag

12-06-2010: Det går rigtig godt med hvalpene, de har alle taget på,men de hænger også fast i patterne næsten 24 timer i døgnet . Vægten er øget med mellem 53 og 65 gr. så de er ved at være store. 
Nye billeder på undersiden.

hvalpe 1 dag gamle.

11-06-2010: I dag har vi været hos dyrlægen og få alt set efter,og heldigvis ser det godt ud .
Natten har været forholdsvis rolig, alle hvalpe har taget på og er veltilfredse .

Lucca's B-kuld

10062010: Så har Lucca født, det blev til lidt færre end jeg havde regnet med/ håbet på , 1 tæve og 3 hanner . Men vigtigst af alt, fødslen gik fint, mor og børn har det godt.
Tæven vejer 224g og hannerne 258,260,262 gr.
08-06-2010: Så kommer der alligevel et billede mere af maven.... "indholdet" lader vente på sig, men Lucca har det fint, ligner dog snart en der er ved at eksplodere
05-06-2010: Så er det nok det sidste billede af Lucca's tykke mave, jeg regner med at se "resultatet" en af de nærmeste dage..... jeg skulle dog gerne lige nå på arbejdet i morgen.Alt er klart, dyrlægen er som aftalt "adviseret", jeg håber dog først at have brug for ham når alt skal chekkes efter fødslen. 
Hvor mange der er ??? ... svært at sige, men der er MEGET liv i dem.... det er bare så dejligt at sidde og holde hende på maven, og mærke hvordan de "rumsterer".
31-05-2010: Så er der ca. 10 dage til Lucca skal føde..... tiden er gået rigtig hurtigt. Lucca er nu klar, dvs. jeg har klippet hende på maven, så de små kan komme til "tappehanerne". Jeg nyder at sidde og holde/se hende på maven, der er stor aktivitete derinde.... spændende hvor mange der er om at lave balladen?.Som altid er Lucca med på alle vores ture, det meste af tiden går hun dog roligt bag ved mig. Hendes vejrtrækning er blevet noget tung, det høres især når hun ligger med hovedet på min pude og puster mig ind i hovedet.
25-05-2010: Lucca fortsætter stille og roligt med at vokse og tage på . Hun spiser helt pænt nu, og jeg er begyndt at give hende 3 måltider om dagen. Laura er vist lidt ærgerlig over at lucca spiser det meste af sin mad, hun troede vi have indført et 5 stjernet menukort.
Maven er nok ikke helt så tydelig på billederne, men meget tydelig når den ses LIVE.

Lucca og Brasse

12-05-2010: Nu begynder det at kunne ses, Lucca vokser og vokser . Hun er ved at være ude af "fasteperioden".... det er hårdt når hun næsten ikke spiser i 10 dage. Hvis ellers jeg serverer det rette, pt. kalvelever i ovnen ½ time 100 gr. eller svindemørbrad, så går det rimeligt godt. Jeg blander hvalpefoder i... men hun er ret god til "sorteringsarbejdet"... det er ikke mange små fodernogen der ryger ned .
Hun vil meget gerne ud og gå, men er begyndt at trække sig fra de andre hunde. Hjemme opholder hun sig gerne i min seng eller i sofaen, hun vil gerne have ro. 

04-05-2010: I dag var vi så igen til dyrlægen,gik det gik noget bedre , Lucca er drægtig, så er det bare om at vente og se .

28-04-2010:
Lucca har i dag været hos dyrlægen og blive "mærket" på.... desværre kunne han ikke mærke noget, men vi prøver igen på tirsdag.Ved sidste drægtighed var hun 4 dage længere henne, da dyrlægen kunne mærke hun var drægtig, så jeg håber stadig.
12-04-10:Så kom Lucca i løbetid , og vi har været en tur Stockholm og besøge Brasse, i sidste uge.

Tirsdag morgen fik Lucca taget progesteron, svaret forelå kl 1530....  det var højere end på samme tid sidste gang , så det resulterede i en "hurtig" afgang.

Vi stod TIDLIGT op, og kørte hjemmefra kl. 0300.Ca. 100km fra Stockholm blev vi stoppet af politiet  og Bettina ( der selv er betjent) der kørte på det tidspunkt, blev alkohol testet ..... de har undret sig over hvad vi lavede på den tid ( 0830)  på det sted.... men de kunne roligt lade os køre videre.

Brasse og Lucca var, som sidste år, meget glade for hinanden og jeg håber det resulterer i et kuld hvalpe i uge 23.

D.29/4 tager vi til dyrlægen ..... håber han siger der er BINGO.

Hvalpe 2010

Jeg har haft henvendelse fra flere "hvalpeinteresserede", om hvornår Lucca skal have sit næste kuld ??

Hvis alt går som det skal, forventes det næste kuld i foråret 2010.

Lucca's kuld 2009

23-12-2008: I weekenden d. 21/22 februar håber jeg at der er nogle hvalpe der ser dagens lys efter en meget kærlig "juledate" mellem Lucca og Brasse. Flere billeder under Brasse og Lucca.

Kærlighed ved første blik.

19-12-2008: Så fik Lucca taget blodprøven  ....progesteron = 6.... det vil sige at vi kører til Stockholm tidligt... meget tidligt .... søndag morgen.

14-12-2008:
Så sker her noget ... Lucca startede løbetid i onsdags .
Foreløbig er planen at hun på fredag får taget progesteron, så ved vi forhåbentlig hvornår jeg skal starte bilen.... og så er det spændende hvor vi er juleaften, med lidt held er vi hjemme igen.

Der er ingen der har sagt at det skulle være let at få sådan et kuld hvalpe i hus.....nå, men nu har jeg altså valgt en kromfohrlænder og jeg tror det lysner. Næste uge skal vi en tur til dyrlægen og Lucca skal have taget en antistofscreentest mod rabies, jeg håber så at værdien er høj nok. Det gode ved dette arrangement er så, at nu kan jeg intet planlægge jul/nytår, turen kommer nok til at gå til Stockholm og det er naturen der bestemmer hvornår. Jeg har hørt at Stockholm er en meget smuk by.... så jeg håber en lille kromfohrlænder vil nyde turen.


Hvis du allerede nu har et ønske om at starte næste forår/sommer  med en kromfohrländerhvalp er du velkommen til at kontakte os.
Jeg regner med at hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra marts/april, erfaringsmæsigt er det en god årstid at starte op med en hvalp på.

Forventede hvalpe

I begyndelsen af 2009 håber vi på at Lucca får sit første kuld hvalpe.